5 saker du kan lära dig från stoikerna

Att du kan lära dig saker från stoikerna kommer säkerligen inte som någon större överraskning. De anses vara bland de smartaste och mest utbildade personer som någonsin har existerat, och har många guldkorn att bjuda på.

De har tips som kan hjälpa dig med det mesta i livet, oavsett om det handlar om framgång, psykisk hälsa, mat och livsstil eller till och med underhållning som spel. Med deras tips kan du exempelvis öka dina odds om du är intresserad av betting, något som kan vara välkomnat inför bet på vm 2022 fotboll. Det absolut viktigaste tipset då är att du alltid bör vara lugn och sansad och endast spendera (spela) pengar som du har råd att förlora. Men de har även många fler guldkorn…

Jämför dig inte med andra

Jämför du dig med andra människor i din omgivning? Till vilken nytta? Lägg av med det. Omedelbart. Du bör istället jämföra dig med gårdagens version av dig själv. På så sätt kan du följa dina egna framsteg, vilket är betydligt bättre än att jämföra dig med andra människor.

Vi vet att det är väldigt svårt. De flesta människor jämför sig med sin omgivning, något även stoikerna gjorde, åtminstone till viss del. Nyckeln ligger i att så fort som möjlighet påminna dig själv om att det är lönlöst.

Kontrollera morgonen

Ta kontroll över morgonen. På så sätt kan du kontrollera och styra dagen i den riktning du önskar. Om du börjar morgonen med att titta på TV eller bläddra igenom sociala medier, kommer resten av dagen att fortsätta i samma riktning. Det vill du inte, eller hur?

Du kan exempelvis börja dagen med att bädda din säng, dricka lite vatten, följt av meditation där du påminner dig om vad du är tacksam för i livet. Du väljer själv vilka vanor och rutiner du vill kultivera i din morgonrutin, men se till att de drar dig i den riktning du söker.

Fokusera på vad du kan kontrollera

Det finns mycket du inte kan kontrollera i livet. Men det finns även mycket du kan kontrollera. Gör det du kan. Låt sedan det som händer hända. Svårare än så är det inte. Du bör inte spendera tid på att fundera eller oroa dig över saker som kan hända, men som du inte kan påverka. Fundera istället på vad du kan göra, och gör sedan det.

Följ inte strömmen (bara ibland)

Om du följer strömmen får du samma resultat som alla andra. Detta kan ibland vara till din fördel, men i många fall är det en stor nackdel. Försök att reflektera och analysera innan du väljer att följa strömmen, på så sätt undviker du att ramla ner i fällan av att “Monkey see, monkey do”.

Det finns alltid något du kan göra

Känns situationen hopplös? Lägg av. Det finns nästan alltid något du kan göra för att förbättra situationen. Även när det inte känns som att det gör det, finns det i de flesta fall saker att förbättra. Här gäller det dock att endast fokusera på det du kan ändra på, håll dig borta från saker som är bortom din kontroll. Det viktigaste är dock att du inte faller ner i fällan av att tro att du är maktlös, för så är oftast inte fallet.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla
Läs mer

T-shirt dam v-ringad

Vad är en t-shirt dam v-ringad? En t-shirt dam v-ringad är ett populärt klädesplagg som passar perfekt för…