6 tips inför inflytt i din första lägenhet

Att flytta in i sin första lägenhet är en stor händelse i livet för många och det finns mycket man inte vet. Vad kommer hända? Vad ska man köpa? Frågorna är många. Just därför är vi här och ska försöka underlätta för dig när när du ska flytta in. 

Svenskar flyttar hemifrån tidigast i Europa, så vi vet att många av er som läser detta är unga och säkert inte äger särskilt mycket möbler och inredning. Du kommer få tips kring detta också. Oroa dig inte och häng med här nedan!

Bestäm vad som är viktigt för dig

Det absolut första du behöver tänka på är vad som är viktigt för dig. Är du en riktig filmälskare så kan det förstås vara en värd investering att köpa en riktigt bra och lite dyrare TV. Kollar du däremot inte särskilt mycket på TV så behöver du verkligen inte göra det. Det är en sån sak man kan känna att man måste bara för att alla andra har det. Tänk inte på det, utan tänk på vad som är viktigt för dig och dina behov. Du kan alltid fylla på med saker över tid.

Snåla inte på de stora möblerna

Ett ytterligare tips är att spendera lite extra pengar på de riktigt stora möblerna. En bra tv bänk kan man ha i många år framöver. Skulle man ångra sig har de ofta också ett bra återförsäljningsvärde. Tänk liknande även kring andra stora möbler. Även här gäller det att prioritera det som betyder mycket för dig. Är du en person som älskar att bjuda kompisar och familj på middag så är det en självklarhet att du köper ett snyggt köksbord. Skulle du däremot inte laga särskilt mycket mat så kanske det inte är valet för dig. 

Inredning behöver inte vara dyrt

Viktigt att komma ihåg är också att inredning inte behöver vara dyrt. Det kan verka så när man först börja leta runt, men man inser också snabbt att det finns gott om billiga alternativ om man vet var man ska leta. Var inte heller rädd för att köpa saker begagnat. Det finns otroligt mycket fina möbler och annan inredning som slängs varje dag. Istället för att låta det gå till spillo är det något du kan utnyttja för att få till ett riktigt fint hem till billigare pris. 

Lite färg kan göra underverk

Som fortsättning på det så kan vi konstatera av egen erfarenhet att lite färg verkligen kan göra underverk. Det kan förvandla en gammal sliten möbel till något nytt och fräscht. Här har du verkligen en möjlighet att skapa dig något helt eget som ingen annan har. Att få ett unikt hem är inte det lättaste, men detta är ett bra tips på vägen. 

Spara in på småsaker

Ha inte heller bråttom och försök köpa precis allt på samma gång. Tänk över vilka möbler eller vad för prylar du inte behöver direkt vid inflytt. En säng, soffa, och så vidare är förstås inget man ska vara utan. Mindre inredningsprodukter och någon matta är dock något som kan vänta. Har du inte ekonomin så ska du absolut inte känna dig tvungen att köpa allt på samma gång. Låt det ta den tid det tar. Till slut så kommer du ha det helt färdigt.

Ta hjälp av familj och vänner

Så länge du bor nära dina vänner och familj så bör du dra nytta av det. Kanske är du en av alla svenskar som bor utomlands, men då får du helt enkelt vända dig till de vänner du får under tiden. Folk är alltid villiga att hjälpa till, och många har möbler som bara ligger hemma och skräpar. Det skadar aldrig att fråga!

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla
Läs mer

Usb-a till usb-a

Vad är USB-A till USB-A? Någonsin undrat vad USB-A till USB-A är? Det är helt enkelt en kabeltyp…