Din första lägenhet: Hur du får den mysig och hemtrevlig

Oavsett om du ska flytta in i din första lägenhet, eller om du haft flera innan denna, så är inredningen det som gör lägenheten till ett hem. Visst kan man inreda med första bästa och billigaste man hittar. Men vad är det roliga med det? Det blir allt vanligare att flytta så man har oftast flera chanser i livet att skaffa sig något eget. Vi har i denna text därför samlat några tips för hur man får sin lägenhet mysig och hemtrevlig. Det finns många lätta, smidiga, och billiga sätt att inreda sitt hem. Fortsätt läs så får du veta allt. 

Hitta din egen stil

Att hitta sin egen stil är förstås lättare sagt än gjort. Speciellt för den som ska flytta in i sitt allra första hem. Du kommer inte hitta din stil till fullo på första försöket. Det får man bara acceptera. Det du kan göra dock är att verkligen tänka över vad du gillar och vill ha. Väljer man bara det som är inne och populärt är det lätt att man missar det man själv verkligen vill. Kolla därför riktiga noga på alternativen när du ska köpa något. Speciellt om det är en lite dyrare möbel. Ska du exempelvis köpa en tv bänk finns det tusentals alternativ. Kolla därför runt lite innan du bestämmer dig. Det finns garanterat något även för dig. 

Blommor och växter

Ett lite lättare tips att efterfölja är att skaffa sig både blommor och andra typer av växter. Det är ett lätt sätt att få lägenheten mer levande och mysig. Växter kan förvandla ett annars ganska tråkigt rum till något helt annat. Begränsa dig inte heller till att bara ha växter på de traditionella ställena som vid fönstrena. Våga sprid ut dem lite överallt.

Ljus och ljuskällor

Även ljuset är viktigt för att du ska få en mysig och hemtrevlig känsla. Det brukar sägas att man ska ha mellan sju och tio ljuskällor i varje rum för att det ska vara komplett. Det kan låta mycket, men det kommer addera mycket till ditt hem. Det behöver inte heller vara lampor utan det kan också vara levande ljus eller annat trevlig.

Lagringsutrymmen

Att ha någonstans att lagra sina grejer är otroligt viktigt för att lägenheten inte ska uppfattas som stökig. När du investerat i ett köksbord vill du förstås att det ska synas och få visst fokus. Har man massa onödiga prylar och kläder utspritt blir det istället stökigt och dina detaljer tappar fokus. Investera i garderober, lådor och annat du kan komma på för att lagra dina grejer.

Gör ditt badrum mer personligt

Badrummet är ett rum många inte tänker på när de tänker inredning. De allra flesta låter det vara mer eller mindre som det var vid inflytt. Våga testa nytt även här! De allra flesta möbel- och inredningsbutiker har idag en hemsida där man kan beställa från. E-handel blir allt viktigare och det är något vi välkomnar. Ta dig en stund när du sitter i soffan och leta efter lite lättare detaljer att ha på ditt badrum.

Tänk funktion

Trots att vi fokuserar mycket på just inredning och känslan så får man inte glömma bort att det också ska vara funktionellt. Gör det inte mer komplicerat än vad det behöver vara. Det kommer snarare ha motsatt effekt och du kommer snabbt bli irriterad på att saker och ting blir jobbiga. Det vill man inte, förstås. 

Håll det städat och organiserat

För att utveckla det vi nämnde tidigare kring lagringsutrymmen så är det generellt väldigt viktigt att hålla det städat och organiserat. Ett städat och organiserat hem är alltid trevligare än ett stökigt och oorganiserat, så enkelt är det. Använd de ytor och lagringsutrymmen du har och se till att städa hela lägenheten minst en gång i veckan. 

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla