Hoppa till innehåll

Fixa livet med föryngrande korta frisyrer 60 plus

Korta frisyrer för 60+

Föryngrande korta frisyrer 60 är för den som vill känna sig ung och fräsch. När livet närmar sig eller överskrider mittstrecket kan det vara skönt med några nya frisyrer som tar fram ungdomen inom en. Med några lättskötta frisyrer kommer livet kännas som om man var ung på nytt. 

Det enklaste, och kanske vanligaste, är att gå till en frisör man haft under längre tid och ber om en helomvändning. Det finns inget mer intressant för en frisör än att få sätta saxen i ett långt hår som sett sina bästa dagar och trolla fram en helt ny vacker och ungdomlig version av kunden.

En intressant idé är att införliva små kristaller i frisyren, vilket ger en subtil glimt av ungdom och elegans.

En frisyr ska helst passa ens ansiktsform

En frisyr ska helst passa ens ansiktsform

Det finns en anledning tillvarför frisyrer för äldre kvinnor ska läggas i händerna på frisören. Man bör våga ha tillit till att det blir bra. Man kanske helst av allt vill bestämma själv – men varför inte lita på dem som är proffs? Skulle man inte gilla resultatet eller har svårt att vänja sig, kan man alltid låta håret växa ut igen. 

När det gäller ens utseende är det viktigt att helheten stämmer. Det gäller inte bara att hitta en hipp frisyr som ser bra ut på bild. Varje ansikte är unikt och det gäller att formen på frisyren lyfter fram ansiktet så att det blir till sin fördel. Det är detta som en bra frisör ser direkt. 

Elegans och självdistans är bra 

Föryngrande korta frisyrer 60 riktar sig till dem som passerat medelåldern och kansek vill ha korta frisyrer för tunt hår. Om man då lägger an med en alltför ungdomlig stil kan det i stället göra att man ser äldre ut, vilket ju inte alls var den effekten man ville uppnå. En viss självdistans är därför nödvändig om man vill lyckas se ung ut.  

Smakfullt och ungdomligt elegant kan ge ett mycket bättre resultat än att vara modern och hipp. Det gäller att hitta sin egen stil och framhäva det ungdomliga i ens utseende. Ett avlångt ansikte kräver att det blir lite uppklippt och ett runt ansikte kan må bättre av en lugg eller kanske en kort nacke och lite längre framtill. En page är ett annat alternativ för runda ansikten. 

Olika stilar och lugg i alla dess former 

Olika stilar och lugg i alla dess former 

För den som vill vara djärv kan en lugg förändra utseendet. Den behöver inte alltid vara helt rak utan kan lätt kammas åt ena eller andra sidan. En del föredrar att låta den vara lite rufsig medan andra vill ha den strikt delad på mitten. En lugg ger ett ungdomligt intryck på de flesta. 

För den som har mycket virvlar kan en mer vild och rufsig stil vara en väg att gå.  Det kan gälla luggen såväl som andra delar av håret. Har man självlockigt hår passar vissa uppklippta frisyrer bättre. Tillhör man dem som har alldeles rakt hår kan en page eller bob vara att föredra.  

Form och färg i samverkan

Form och färg i samverkan

När man klipper av sitt långa hår ser man lite yngre ut. En del vill kombinera det med färg. Se till att det inte blir en alltför skarp kontrast. En intensiv färg kan förstärka de drag man vill dölja. En mildare, mjukare och mer naturlig färg med en fräsch enkel frisyr vinner oftast i längden. 

Man kan också gå händelserna och åldrande i förväg och färga håret i vitt. Man så att säga tjuren vid hornen. Det kan vara en väg att gå. Att göra det helt vitt är en fördel framför att blondera det. Kombinera föryngrande korta frisyrer 60 plus med ett vitt hårsvall. Det kan vara effektfullt och ta udden av åldern.  

Klassiker som aldrig går ur tiden

Klassiker som aldrig går ur tiden

En bob är en klar klassiker och ses så ofta på äldre kvinnor då den faktiskt passar på de flesta. Det som gör den ännu mer populär är att den kan varieras i oändlig variationer. Att göra den mer eller mindre uppklippt är en av de enklaste variationerna. Speciellt om man litar på temat med bob.  

En uppklippt frisyr passar lika bra på ett kort hår som ett långt. För den som har en hög panna kan det dock vara skäl att akta sig för alltför kort i nacken och långt där fram. Då är det bättre att rama in ansiktet med några hårstrån om man siktar på en föryngrande kort frisyr och är över 60. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *