Övningar för att få igång magen

Varför behöver vi övningar för att få igång magen?

Det är inte ovanligt att uppleva trög mage ibland, och det kan vara både obehagligt och påverka vår livskvalitet. För att få igång magen och hjälpa tarmarna att arbeta effektivt är det viktigt att röra på sig och utföra särskilda övningar som stimulerar matsmältningen. Övningar för att få igång magen är enkla och kan utföras var som helst när du känner dig trög och behöver lite hjälp.

ÖvningUtförandeFördelar
GångEn snabb promenad eller marsch med raska steg i 30 minuter.Ökar blodcirkulationen och stimulerar tarmrörelser.
YogaUtför några särskilda yogarörelser, såsom barnets position och knä-till-bröst.Mjukar upp muskler och stimulerar tarmarna.
StretchingGör mag-stretchningar och höftcirkelrörelser i 5-10 minuter.Minskar spänningar och hjälper till att massera tarmarna.
KnipövningarKnyt händerna och tryck försiktigt inåt på magen, slappna sedan av och upprepa 10 gånger.Stimulerar tarmarna och hjälper till att eliminera gas.

Hur ofta bör man utföra övningar för att få igång magen?

För att hålla magen i balans och förebygga tröghet, är det bra att utföra dessa övningar regelbundet, gärna dagligen. Om du redan har problem med trög mage, kan det vara bra att utföra övningarna 2-3 gånger om dagen tills du märker förbättring. Det är även viktigt att ha en balanserad diet och dricka tillräckligt med vätska för att underlätta matsmältningen.

Vilka övningar passar bäst för vem?

Eftersom alla är olika, kan det vara bra att prova olika övningar och se vilka som passar dig bäst. Här är några exempel på hur du kan anpassa övningarna efter dina behov och preferenser:

  • Om du tycker om att vara utomhus kan en daglig promenad vara ett bra både för magen och för det allmänna välbefinnandet.
  • För de som önskar en mer avslappnad och lugn övning, kan yoga vara ett utmärkt alternativ för att både mjuka upp kroppen och stimulera tarmarna.
  • Om du föredrar korta och intensiva övningar, prova några mag-stretchningar och knipövningar.

Kom ihåg att det viktigaste är att hitta de övningar som passar dig bäst och som du trivs med att utföra regelbundet för att få igång magen och njuta av en bättre hälsa.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla
Bild på Christian Bauer
Läs mer

Allt om Christian Bauer

Det senaste året har Christian Bauer dykt upp både i tv och i skvallerpressen. Men vem är Christian Bauer, hur gammal är Christian Bauer? Vad…
Läs mer

Britax b-motion 4 plus

Introduktion till Britax B-Motion 4 Plus Vartefter familjen växer behöver man en barnvagn som enkelt anpassar sig till…
Läs mer

Bestway lay-z-spa

Bestway Lay-Z-Spa: Det bästa valet för avslappning hemma Är det dags att ta din hemma-spa-upplevelse till nästa nivå?…