Palettblad är färgglada och lättskötta

Bild på palettblad

Palettblads växter är iögonfallande och lättsamma, med förvånansvärt levande kronblad. De är fantastiska på egen hand i en simpel blomkruka.

Palettblad är känsliga växter som blir värderade för sina löv snarare än sina blommor. Bladen är unikt vilda, prickade, stänkande och konstnärligt kantade i nyanser som sträcker sig från lila, gul, rosa, levande röd och bländande grön. palettblad växer bra i varmt väder.

I århundraden övergavs rotade sticklingar av eleganta palettbladsväxter helt enkelt från en trädgårdsmästare till en annan, men marknaden har öppnat de senaste åren och utbudet av palettblads arter är nu större än någonsin.

Palettbladets historia

Trädgårdsmästare har länge utvecklat nya metoder för att använda palettblad. palettblad kunde hittas på viktorianska sängkläder under 1800-talet!

Få växter är mer förlåtande för oerfarna trädgårdsmästare än palettblad. palettblad trivs delvis i skugga och kräver lite mer frekvent vattning för att trivas hela sommaren. Om växterna skickar upp blomspikar, plocka bort dem – det är bladen du vill ha och eventuella blommor suger ut energi ur plantan.

Kombinationer av palettblad

Det finns dussintals olika palett-växter, men de har alla en sak gemensamt: de är lätta att odla och trivs i sommarvärmen. Vissa paletter är stora, perfekta för hängande korgar; de flesta är ungefär den perfekta storleken för att fylla en kruka på verandan. Här är några idéer och kombinationer att prova:

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla
Läs mer

Usb-c till usb-c

USB-C till USB-C: En ny standard för framtidens anslutningar Har du hört talas om USB-C till USB-C? Om…
Läs mer

Oral-b pro 3 3900n

Hej där, har du hört talas om Oral-B Pro 3 3900n tandborsten? Det är en revolutionerande tandborste designad…
Läs mer

T-shirt dam v-ringad

Vad är en t-shirt dam v-ringad? En t-shirt dam v-ringad är ett populärt klädesplagg som passar perfekt för…