Vad ska man göra om man har tråkigt

Vad ska man göra om man har tråkigt?

Ibland kan det vara svårt att komma på saker att göra när man har tråkigt. Det är dock viktigt att tänka på att det finns massor av aktiviteter som kan hjälpa till att bryta tristessen och göra din dag mer spännande. Här kommer några förslag på vad du kan göra om du har tråkigt.

Utveckla en ny färdighet

Att lära sig något nytt är ett bra sätt att få tiden att gå, samtidigt som du utvecklar dig själv. Det kan vara en ny sport, ett hantverk, att spela ett instrument eller att laga mat.

Träffa vänner

Att umgås med vänner är alltid roligt och kan vara ett sätt att skingra tristessen. Om dina vänner också har tråkigt, kan ni hitta på något tillsammans. Till exempel kan ni spela brädspel, se på film eller bara prata om allt möjligt.

Gå ut i naturen

Att vara utomhus är både hälsosamt och kan hjälpa till att bryta tristessen. Gå en promenad, upptäck din omgivning eller ta en cykeltur för att njuta av naturen och få frisk luft.

AktivitetTidsåtgångNivå
Lära sig ett instrumentVarierandeMedel
Träffa vänner1-3 timmarEnkel
Promenad30 min – 1 timmeEnkel
Laga mat1-2 timmarMedel

Fysisk aktivitet

Att röra på sig är inte bara bra för kroppen, utan det kan också hjälpa till att bryta tristessen. Gör en träning, yoga, gymnastik eller bara några enkla sträckningar för att få igång endorfinerna och känn hur tristessen försvinner.

Vad kan man göra hemma?

Här är en lista över några aktiviteter att göra hemma om man har tråkigt:

  • Se på en film eller TV-serie
  • Rita eller måla
  • Lyssna på musik
  • Städa och organisera
  • Läs en bok
  • Spela ett videospel
  • Träna eller göra yoga

Att ha tråkigt är inte alltid något negativt, då det kan vara en paus för hjärnan och ge dig tid att tänka och reflektera. Så nästa gång du har tråkigt, ge dig själv utrymme att känna efter och sedan testa något nytt för att fördriva tiden.

0 Shares:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla